nov 13, 2023

Kunst verbindt: Inspiratiesessies met buurtbewoners en kinderen voor kunstwerk Entree Stadshagen

Kunst verbindt. Dit werd onlangs nog eens bewezen in Stadshagen, onze prachtige wijk in Zwolle. Twee inspiratiesessies, gehouden met buurtbewoners en kinderen uit de wijk, waren in het leven geroepen voor het plannen van een opmerkelijk kunstproject. Kunstenaars Lonneke van Zutphen en Anke Huizinga lieten zich inspireren door deze bijeenkomsten om het viaduct van Stadshagen te beschilderen.

Wijkbewoners en initiatiefnemers  Martin van den Berg en Robert Jansen ergeren zich al jarenlang aan de entree van Stadshagen, een onopvallend en utilitair spoorwegviaduct. Via het kunstproject ‘Entree Stadshagen’ wordt letterlijk kleur gegeven aan het spoorviaduct bij de kruising van de Frankhuizerallee en de Hasselterweg via een kunstwerk. Samen met Lonneke van Zutphen en Anke Huizinga, twee getalenteerde kunstenaars, zagen een kans om het viaduct te transformeren in een indrukwekkend kunstwerk dat de gemeenschap zou verenigen en de wijk zou verfraaien.

De initiatiefnemers besloten om de buurt een stem te geven in dit project. Ze organiseerden twee inspiratiesessies in samenwerking met Stan de Verhalenman en de Schetsfabriek voor wijkbewoners en kinderen. De sessies waren gericht op het verzamelen van ideeën en het begrijpen van de wensen van de buurt. Buurtbewoners uitgenodigd om te delen wat zij graag in de kunstwerken op het viaduct zouden willen zien. Dit leidde tot levendige discussies over de geschiedenis van de wijk, de natuurlijke schoonheid en de diverse culturele achtergronden van de bewoners. De jeugd van Stadshagen bracht een schat aan inspiratie met zich mee, variërend van kleurrijke patronen tot verhalen over hun favoriete plekken in de wijk.

Met de inzichten uit beide sessies gaan Lonneke van Zutphen en Anke Huizinga aan de slag. Ze creëren een ontwerp dat de geest van Stadshagen vastlegde en de gemeenschap weerspiegelde. Het viaduct wordt in de loop van volgend jaar omgetoverd tot een kleurrijk kunstwerk en een warme entree tot de wijk.

Meer nieuws

Stadshagen Totaal steunt ‘De entree van Stadshagen’

Stadshagen Totaal steunt ‘De entree van Stadshagen’

De mooie plannen voor het opvrolijken van het viaduct bij de Entree van Stadshagen worden natuurlijk van harte gesteund door de wijkstichting. Dit mooie initiatief krijgt steeds meer vorm en onderstaande uitnodiging willen wij jullie niet onthouden!

Sponsors gezocht voor Huttendorp 2023

Sponsors gezocht voor Huttendorp 2023

De organisatie van Huttendorp 2023 is druk met de voorbereidingen van Huttendorp, een van de grootste bouw- en timmerfeesten van Zwolle. Ook dit jaar staat het evenement weer gepland in de laatste week van de zomervakantie. De organisatie is dringend op zoek naar...

Koningsdag 2023 wordt feest in Stadshagen

Koningsdag 2023 wordt feest in Stadshagen

Elk jaar ligt het Twistvlietpark op Koningsdag vol met kleedjes met tweedehands spullen om te verkopen en te kopen. Ook dit jaar is iedereen welkom om zijn kleedje neer te leggen of langs te lopen, maar dit jaar is er nog veel meer te beleven op 27 april. Er is een...